Kippenragout

kippenragout

Ragout bestaat er in verschillende soorten en maten. Vlees, gevogelte of vis wordt in een bepaalde saus bereid en dat wordt ragout genoemd. Boter wordt gesmolten om vervolgens met bloem te vermengen. Ragout wordt met vlees bereid, maar sommige soorten worden enkel met champignons, groente of gemaakt. Ragout wordt gegeten als bijgerecht, voorgerecht of als basis van een ander recept. Denk aan kroketten of bitterballen.

Kippenragout is een ragout van kip die in de basis van kip, een bloempapje en bouillon gemaakt wordt. Kippenragout is een recept dat weinig wordt beschreven en vaak van familie op familie wordt overgedragen. Kippenragout wordt meestal in vrij grote porties bereiden. Het recept is gelukkig goed in te vriezen om er later nog eens van te genieten. Kippenragout wordt meestal op feestdagen in pasteibakjes geserveerd. Kippenragout kun je bij bijvoorbeeld rijst eten of op een andere manier als bijgerecht serveren.

Voedingswaarde per 100 gram kippenragout

  • 109 kcal
  • 3 gram eiwit
  • 8 gram koolhydraten
  • 8 gram vet

Kippenragout is een vrij stevig recept en rijk in calorieën. Kippenragout is iets dat je beter niet iedere dag kunt eten, maar zo af en toe is het heerlijk voor de afwisseling.

Kippenragout koken

Het bereiden van kippenragout is een langdurig proces waarbij je continu scherp moet blijven. Het bereiden van kippenragout vereist de juiste concentratie en inzet. Gebruik kip van een poelier of scharrelkip waarvan je enigszins zeker kunt zijn dat de kwaliteit goed is. Kippenragout begint bij het maken van de roux. Gebruik hiervoor bloem, bouillon en boter. De roux kun je aankleden met lekkere stukjes kip en eventueel ook champignons en kruiden. Kippenragout is op verschillende manieren te bereiden. De meeste koks hebben een eigen variant en juist dat maakt het maken van kippenragout zo leuk. Je kunt er echt een eigen gerecht van maken!

Heb je er trek van gekregen en wil je kippenragout graag zo snel mogelijk bereiden? Koop dan een grote pan en ga zo snel mogelijk aan de slag. Er is niets leukers dan het maken van een eigen ragout waar je met de hele familie van kunt genieten.